Így lesz omlós és szaftos a csirkepaprikás - Tökéletes vasárnapi ebéd

A magyar konyha egyik legjobb receptje egyértelműen a csirkepaprikás, ami nem csak az ízek gazdagságával, hanem a szaftban rejlő omlós hússal is kényezteti az egész családot.

Hozzávalók

  • 3 egész csirkecomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tv paprika
  • 2 paradicsom
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál zsír
  • só, bors
  • víz

Elkészítés

A csirkéket mossuk meg, majd egy éles késsel vágjuk szét alsó és felső combra. A paprikás alap elkészítését ne a hagyma dinsztelésével kezdjük, hanem a zsíradékon a felkockázott paprikát kezdjük el pirítani, mert sokkal jobb íze lesz a szaftnak. Ezután jöhet rá a hagyma, majd ha zsírjára lesütöttük, hozzáadhatjuk a paradicsomot, valamint az őrölt pirospaprikát. Erre a keverékre tegyük rá a csirkét, alaposan keverjük el, majd kb. 10 perc rotyogtatás után adjunk hozzá annyi vizet, amennyi ellepi. A lábast fedjük le fedővel, és csak néha kavargassuk meg. 2 óra alatt készre fő a csirkepaprikásunk. Ha sűrűbbé szeretnénk tenni a szaftot, 2 evőkanál tejfölbe keverjünk el 1 evőkanál lisztet, majd ezt a csomómentesre eldolgozott keveréket adjuk a pörköltünkhöz. Nokedlival tálaljuk.

Fotó: seriouseats.com

Oldalak

Egészség
Bár mindannyian tudjuk, hogy a gyümölcsök nagyon egészségesek, valójában több tévhit kering a fogyasztásukkal kapcsolatban, mint gondolnád.
Lifestyle
Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a rántott camembert az az étel, amit kivétel nélkül mindenki szívesen fogyaszt – elkészíteni azonban már jóval kevesebben szeretik, hiszen igencsak macerás folyamat...
Lifestyle
A Halak belemegy egy titkos viszonyba. Hétvégi szerelmi horoszkóp!