Rakj magyaros ételt az asztalra: Füstölt csülökpörkölt, a vasárnapi ebédek sztárja

Egy igazi, megunhatatlan klasszikus, amit a férfiak egyszerűen imádnak!

Füstölt csülökpörkölt

Hozzávalók:

  • 2 füstölt hátsó sertéscsülök
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 4-5 fej vöröshagyma
  • 3 tk csípős paprikaőrlemény
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 üveg lecsó
  • ételízesítő
  • őrölt csemegepaprika
  • bors
  • zsiradék

Elkészítés:

A megtisztított csülköt 2-3 órával az elkészítés előtt hideg vízbe áztatjuk, beáztatás után pedig egy éles késsel tisztára kaparjuk. A hátsó csülköt csontozás után 3 ujjnyi széles csíkokra vágjuk, a húsrészeket lefejtjük, majd egy éles, vékony késpengével leválasztjuk a bőrt. Egy nagyobb edényben kevés zsiradékon megpirítjuk a kockára vágott füstölt szalonnát. Szükség esetén kevés zsírt adunk hozzá, majd üvegesre dinszteljük rajta az apóra vágott vöröshagymát. A tűzről levéve megszórjuk ízlés szerint őrölt csemegepaprikával, aztán visszatesszük az egészet a tűzre, és hozzákeverjük a kockára darabolt csülköt, valamint a csontot is. Felengedjük vízzel, ételízesítővel, borssal, csípős paprikaőrleménnyel fűszerezzük. Hozzáadjuk a felkarikázott zöldpaprikát és a paradicsomot, legvégül pedig felöntjük a lecsóval és némi vízzel, majd puhára főzzük a húst. Főtt burgonyával vagy friss kenyérrel tálaljuk.

További két pörkölt receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!