Rakj magyaros ételt az asztalra: Füstölt csülökpörkölt, a vasárnapi ebédek sztárja
Egy igazi, megunhatatlan klasszikus, amit a férfiak egyszerűen imádnak!
Füstölt csülökpörkölt
Hozzávalók:
- 2 füstölt hátsó sertéscsülök
- 20 dkg füstölt szalonna
- 4-5 fej vöröshagyma
- 3 tk csípős paprikaőrlemény
- 2 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- 1 üveg lecsó
- ételízesítő
- őrölt csemegepaprika
- bors
- zsiradék
Elkészítés:
A megtisztított csülköt 2-3 órával az elkészítés előtt hideg vízbe áztatjuk, beáztatás után pedig egy éles késsel tisztára kaparjuk. A hátsó csülköt csontozás után 3 ujjnyi széles csíkokra vágjuk, a húsrészeket lefejtjük, majd egy éles, vékony késpengével leválasztjuk a bőrt. Egy nagyobb edényben kevés zsiradékon megpirítjuk a kockára vágott füstölt szalonnát. Szükség esetén kevés zsírt adunk hozzá, majd üvegesre dinszteljük rajta az apóra vágott vöröshagymát. A tűzről levéve megszórjuk ízlés szerint őrölt csemegepaprikával, aztán visszatesszük az egészet a tűzre, és hozzákeverjük a kockára darabolt csülköt, valamint a csontot is. Felengedjük vízzel, ételízesítővel, borssal, csípős paprikaőrleménnyel fűszerezzük. Hozzáadjuk a felkarikázott zöldpaprikát és a paradicsomot, legvégül pedig felöntjük a lecsóval és némi vízzel, majd puhára főzzük a húst. Főtt burgonyával vagy friss kenyérrel tálaljuk.