Egyszerű, gyors és olcsó: Kukoricás-sajtos csirke, az örök családi kedvenc

Nem véletlenül imádja mindenki.

Kukoricával borított sajtos csirke

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 15 dkg konzervkukorica
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 cs petrezselyemzöld
  • 5 dkg vaj
  • olaj
  • só, bors

Elkészítés:

A csirkemellet alaposan megmossuk, felszeleteljük. Megszórjuk sóval és őrölt borssal, majd egy serpenyőben kevés olajon 1-2 perc alatt mindkét oldalát hirtelen megsütjük. A vöröshagymát apróra vágjuk, az olvasztott vajon megdinszteljük. A tűzről lehúzva hozzáadjuk a kukoricát, a tejfölt és a tojások sárgáját. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, megszórjuk az apróra vágott friss petrezselyemzölddel és jól elkeverjük. A csirkemellszeleteket egy kivajazott tepsiben egymás mellé helyezzük, majd a kukoricás keveréket egyenletesen eloszlatjuk rajtuk. Ezután a húsok tetejét megszórjuk a reszelt trappista sajttal, végül előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Ízlés szerint tálalhatjuk burgonyapürével vagy párolt rizzsel.

További két kukoricás receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2