Recept

Különleges nevű sütemény lett idén Magyarország tortája

A szigetszentmiklósi Levendula és Kert cukrászda cukrásza, Lakatos Pál Spicces füge respektus nevű, aszús-fügés-mézes kreációja nyerte el idén a Magyarország tortája címet, Magyarország cukormentes tortája pedig a makói Papp cukrászda cukrásza, Lawal-Papp Zsófia Kikelet elnevezésű fekete teás-levendulás alkotása lett – jelentették be kedden az Országházban tartott díjátadón, ahol az idei Szent István-napi kenyeret is bemutatták.

"A kész tortában nem marad alkohol"

Selmeczi László, a Magyar Cukrász Ipartestület társelnöke elmondta, a Spicces füge respektus mandulalisztes vajas joconde felvertből, lágy sóskaramellás mousse-ból és diós-karamellás ropogósból épül fel, és kakaóbabtöretet is tartalmaz. A tokaji aszús, meggyes fügezselé és az akácmézes tejcsokoládé tükörzselé által biztosított ízeket akácmézes fehércsokis ganache és diós sablé korong koronázza meg. Elmondása szerint a Spicces füge respektus mundulalisztes vajas joconde felvertből, lágy sóskaramellás mousse-ból és diós-karamellás ropogósból épül fel, és kakaóbab töretet is tartalmaz. A tokaji aszús, meggyes fügezselé és az akácmézes tejcsokoládé tükörzselé által biztosított ízeket akácmézes fehércsokis ganache és diós sablé korong koronázza meg. "A torta nevében a spicces jelző a fügezselé bortartalmára utal, ám a kész tortában nem marad alkohol" – fűzte hozzá.

A második helyezett a Füredi Krisztián (Hisztéria cukrászda, Tápiószecső) által készített Betyáros málna elnevezésű kreáció lett, míg a harmadik helyen a Merengő, Szabóné Tarján Barbara (Nonna desszertbár, Szada) alkotása végzett. Nándori László, a Magyarország Cukormentes Tortája verseny zsűrijének elnöke a Kikelet tortát méltatva közölte, hogy azt a győztes cukrász egy csepp fekete tea köré álmodta meg, áfonyával és levendulával alakítva ki az összhangot, amelyet a vaníliás fehércsokoládé mousse és a gabonaliszt nélkül készült, mandulás, citromos piskóta tesz teljessé.
Kattints a további képekért!

Nem is tudnánk elképzelni szórakoztatóbb módját az almaszezon megünneplésének, mint a karamellás almás nachos, amely egy tökéletes nassolnivaló. A gyerekek el lesznek ragadtatva!

Leadfotó: Facebook

Oldalak

Recept
Fashion&Beauty
Az elmúlt években a szépségápolás területén egyre népszerűbbé váltak az otthon is megtalálható, természetes eredetű megoldások, amelyek segítségével környezetkímélőbb, nem mellesleg pedig...
Egészség
Valószínűleg korábban is tisztában voltál azzal, hogy az egészséges étrend nagyon fontos összetevője a hosszú életnek. Egy friss kutatás eredményei viszont rávilágítottak arra, hogy bizonyos ételek...
Lifestyle
Elektronikus eszközeink akkumulátorai mindennapi terhelésnek vannak kitéve, ezért nagyon fontos, hogy a lehető legkíméletesebb módokat találjuk meg telefonunk töltésére, így minél ritkábban kelljen...