Lusta sajtos pogácsa, amit sem dagasztani, sem keleszteni nem kell

Ebben a receptben kimarad a kelesztési folyamat, így gyorsan és egyszerűen jutunk hozzá a finom házi pogácsához.

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl tejföl
  • 3 dkg élesztő
  • 20 dkg reszelt sajt a tésztába
  • 3 tk só

A tetejére

  • 1 tojássárgája
  • reszelt sajt

Elkészítés

Gyúrjuk össze a hozzávalókat. Az egyszerűség kedvéért nem kell se dagasztani, se keleszteni. Miután jól összegyúrtuk, nyújtsuk kb. ujjnyi vastagra, majd apró pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. A tetejét kenjük meg tojássárgával, és szórjuk meg reszelt sajttal. Közepesen meleg sütőben süssük aranysárgára.

Jöhet még több egyszerű, hagyományos recept? Akkor kattints a következő oldalra az igazi retró lángosért, és gyerekkorunk nagy kedvencéért, a csokis piskótatekercsért!

Fotó, leadfotó: tesco.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!