Limoncello recept - Olasz limonádé alkohollal
A limoncello egy igazi olasz ital, melyet erős alkoholtartalma ellenére, lágy citrom íz jellemez. Most megtudhatod, hogyan készítheted el!
Hozzávalók (2 literhez)
- 12 db citrom (lehetőleg bio)
- 1 liter 95%-os alkohol
- 1 liter víz
- 70 dkg cukor
Elkészítés
A citromokat forró vízbe mártjuk, majd a sárga héját lehúzzuk róluk. Vigyázzunk, nehogy a fehér részek is leváljanak róla, mert az kesernyéssé teszi az italt. A citromok levét facsarjuk ki. A héjakat és a levet az alkohollal együtt egy üvegben jól összerázzuk. Zárjuk le fóliával szorosan, hogy ne érhesse levegő. Ezután 4 hétig pihentetni kell, ám egy-két naponta rázogassuk kicsit az üveget. 4 héttel később a cukrot és a vizet felfőzzük, amíg szirup állagot nem kap. Az alkoholt szűrjük le, hogy a citromhéjakat és a rostokat eltávolítsuk, majd a folyadékot öntsük a cukorhoz és töltsük üvegekbe.
Hűtőben tároljuk, és jéghidegen kínáljuk!