Igazi ínyencség: Édesburgonya krémleves szalonnával

Egy forró krémes leves az őszi időszak egyik nagy kedvence lehet. A roppanós szalonna pedig még a legnagyobb húsimádók szívét is garantáltan meglágyítja. Ráadásul olyan gyorsan elkészül, hogy még egy-egy zsúfoltabb hétköznapodon is elkészítheted.

Édesburgonya krémleves szalonnával

Hozzávalók

  • 60 dkg édesburgonya
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 narancs leve
  • 1 ek citromlé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek chilikrém
  • 10 dkg szalonna
  • olívaolaj
  • méz
  • só, bors

Elkészítés

Az édesburgonyát hámozzuk meg és kockázzuk fel, majd a felaprított vöröshagymával együtt tegyük bele egy edénybe, öntsünk rá vizet és tegyük fel főni. Közben sózzuk, borsozzuk, ha pedig megpuhult, öntsük hozzá a főzőtejszínt és a zúzott fokhagymát is. Vegyük le a tűzről, hagyjuk, hadd hűljön egy kicsit, majd turmixoljuk össze. Végül ízesítsük a citromlével, a narancslével, egy kis mézzel illetve a chilikrémmel. A szalonnát vágd apró darabokra, egy kis olajon pirítsd ropogósra és szórd a kész adagok tetejére.

A leves mellé jól jönne még egy főétel és még valami édesség? Akkor kattints a következő oldalra!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!