Minden vacsorák megmentője, a leveles tészta – Variációk egy témára
A leveles tészta igazi Jolly Joker a konyhában. Ha már unjuk a szendvicset, de egy komolyabb fogás megfőzésének azért mégsem állnánk neki, vegyük elő minden fogások megmentőjét, a leveles tésztát. Mellé csak néhány alapanyag kell és sokszínű, változatos vacsorát/reggelit/vendégvárót készíthetünk rekordsebességgel.
Zöldséges leveles tészta
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- ½ doboz krémsajt (esetleg mascarpone)
- ½ csomag feta sajt
- 5-6 szelet sajt
- ½ cukkini
- 2 db paradicsom
- 15 dkg csiperkegomba
- 4 ek szójaszósz
- 2 ek kakukkfű
- 2 ek oregánó
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
- A leveles tésztát bontsuk fel és tekerjük ki. Egy kés segítségével széltében harmadoljuk fel, majd hosszában is osszuk fel egyenlő részekre. Egy csomag tésztából többféle verzió fog készülni.
- A cukkinis verzióhoz a kiválasztott részeket kenjük meg krémsajttal, fedjük le vékonyra vágott cukkinikarikákkal, majd fűszerezzük ízlés szerint kakukkfűvel, oregánóval, sóval borssal.
- A paradicsomos verzióhoz a kiválasztott tészta darabokra helyezzük rá a felkarikázott paradicsomokat, szórjuk meg egy kevés kakukkfűvel, majd morzsoljunk rá fetasajtot.
- A gombás verzióhoz a megmaradt tésztát fedjük le a sajtszeletekkel. A gombákat szeljük vékonyra, mártogassuk meg szójaszószban, majd helyezzük a sajttal bevont leveles tésztára.
- A megpakolt leveles tésztát tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe és süssük nagyjából 20 percig.