Minden vacsorák megmentője, a leveles tészta – Variációk egy témára

A leveles tészta igazi Jolly Joker a konyhában. Ha már unjuk a szendvicset, de egy komolyabb fogás megfőzésének azért mégsem állnánk neki, vegyük elő minden fogások megmentőjét, a leveles tésztát. Mellé csak néhány alapanyag kell és sokszínű, változatos vacsorát/reggelit/vendégvárót készíthetünk rekordsebességgel.

Zöldséges leveles tészta

Variációk leveles tésztára - Ilyen egy egyszerű és sokszínű vacsora

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • ½ doboz krémsajt (esetleg mascarpone)
  • ½ csomag feta sajt
  • 5-6 szelet sajt
  • ½ cukkini
  • 2 db paradicsom
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 4 ek szójaszósz
  • 2 ek kakukkfű
  • 2 ek oregánó
  • ízlés szerint só, bors

Elkészítés:

  1. A leveles tésztát bontsuk fel és tekerjük ki. Egy kés segítségével széltében harmadoljuk fel, majd hosszában is osszuk fel egyenlő részekre. Egy csomag tésztából többféle verzió fog készülni.
  2. A cukkinis verzióhoz a kiválasztott részeket kenjük meg krémsajttal, fedjük le vékonyra vágott cukkinikarikákkal, majd fűszerezzük ízlés szerint kakukkfűvel, oregánóval, sóval borssal.
  3. A paradicsomos verzióhoz a kiválasztott tészta darabokra helyezzük rá a felkarikázott paradicsomokat, szórjuk meg egy kevés kakukkfűvel, majd morzsoljunk rá fetasajtot.
  4. A gombás verzióhoz a megmaradt tésztát fedjük le a sajtszeletekkel. A gombákat szeljük vékonyra, mártogassuk meg szójaszószban, majd helyezzük a sajttal bevont leveles tésztára.
  5. A megpakolt leveles tésztát tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe és süssük nagyjából 20 percig.
Fotó: 123rf.com

Oldalak