Lekvárban sült csirkemell, őszibarackkal

Tálaltad már a roston sült csirkemellet krumpli helyett őszibarackkal? Próbáld ki, isteni!

Őszibarackos csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 filézett csirkemell
  • 4 őszibarack
  • 2 ek őszibarack lekvár
  • 4 ek extra szűz olívaolaj
  • 1 kk színes bors
  • 2 ek balzsamecet (gyümölcsös)
  • friss rozmaring

Elkészítés:

A csirkét vágjuk nagyobb darabokra, sózzuk be, szórjuk meg a borssal. Az olajat forrósítsuk fel és süssük át benne a csirke mindkét oldalát. A barackot hámozzuk meg, vágjuk kockára. Ha a hús mindkét fele megpirult, vegyük ki. Az olajba tegyük bele a lekvárt, rakjuk vissza a húsokat és tegyük mellé a barackokat is. Dobjunk rá egy szál rozmaringot. Jól süssük át! Isteni, amikor a barack kiengedte a levét.

Még két barackos recept a következő oldalon.

Fotó: myrecipes.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!