Lebbencsleves – ugye te nem felejtetted el a régi kedvencet?

Egy szuper magyaros ötlet a hétvégére.

Lebbencsleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • ½ cs csuszatészta
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 vöröshagyma
  • 1 zöld paprika
  • bors
  • 1 tk pirospaprika
  • olaj

Elkészítés:

Az apróra vágott szalonnát megpirítjuk, majd egy kis tálba kiszedjük és félretesszük. A szalonna zsírján üvegesre pároljuk a hagymát, majd megpirítjuk rajta az összetördelt tésztát, megszórjuk a pirospaprikával, végül felengedjük vízzel. Ezután beledobjuk a zöld paprikát, a zsírjára pirított szalonnakockákat, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a felkockázott krumplit is, és addig főzzük, míg a burgonya megpuhul.

További magyaros receptekért lapozz!

Fotó, leadfotó: henisutneked.blog.hu

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!