Lebbencsleves – ugye te nem felejtetted el a régi kedvencet?

Egy szuper magyaros ötlet a hétvégére.
Lebbencsleves
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- ½ cs csuszatészta
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 vöröshagyma
- 1 zöld paprika
- só
- bors
- 1 tk pirospaprika
- olaj
Elkészítés:
Az apróra vágott szalonnát megpirítjuk, majd egy kis tálba kiszedjük és félretesszük. A szalonna zsírján üvegesre pároljuk a hagymát, majd megpirítjuk rajta az összetördelt tésztát, megszórjuk a pirospaprikával, végül felengedjük vízzel. Ezután beledobjuk a zöld paprikát, a zsírjára pirított szalonnakockákat, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a felkockázott krumplit is, és addig főzzük, míg a burgonya megpuhul.