Lazactatár sajtkrémmel és paradicsommal

Készítsd el receptajánlatunkat, a lazactatárt, mely nemcsak nagyon finom, hanem igazán étvágygerjesztően néz ki.
Hozzávalók (4személyre):
20 dkg házi szárított füstölt lazacfilé
4 csomag jó minőségű natúr krémsajt
2 dkg lágy vaj
3 db paradicsom
Snidling
friss bazsalikom
1 ek kapribogyó
1 citrom
só, fehér bors
olívaolaj
Elkészítés:
A lazacot apró kockákra vágjuk, összekeverjük 2 evőkanál olívaolajjal, negyed citrom levével, fél evőkanál vágott kapribogyóval, egy nagy csipet bazsalikommal és fehérborssal.
Sajtkrém elkészítése:
A 4 csomag krémsajtot összekeverjük a vajjal, sóval, fehérborssal, pár csepp citromlével. Majd hozzákeverjük a kapribogyónak és a bazsalikomnak a másik felét és még vágott snidlinget adunk hozzá.
A paradicsomokat elnegyedeljük egy kanállal kikaparjuk a magját, a paradicsomhúst pedig apróra összekockázzuk és az apróra vágott bazsalikommal összekeverjük. Egy formába rétegezzük a lazacot, a sajtkrémet és a paradicsomot és reszelt citromhéjjal díszítjük. Piritóssal tálalhatjuk.
Fotó: Laurenczy Miklós
Recept: Arcade Bistro




























