Laktató ebéd - Füstölt húsos sült savanyú káposzta
Egy igazán laktató ebéd. Fogyókúrázók számára nem ajánlatos, azonban aki nem kóstolja meg, az valami nagyon jóból marad ki.
Hozzávalók:
- 50 dkg savanyú káposzta
- Füstölt csülök, kolbász vagy szalonna
- Egy nagy fej vöröshagyma
- majoranna, só, bors, fűszerpaprika
- tejföl
Elkészítés:
A mosatlan savanyúkáposztát kizsírozott tepsibe halmozzuk. A karikára, vagy szeletekre vágott vöröshagymát beleforgatjuk. Sóval, borssal és fűzerpaprikával ízesítjük, majd rárétegezzük a füstölt csülköt, kolbászt és szalonnát. LEfedve egy órán át sütjük, majd fedő nélkül még 10 percig pirítjuk. Miután elkészült egy tányérra halmozzuk, meglocsoljuk tejföllel és friss cipóval kínáljuk.