Recept

Lacipecsenye – a majálisok kedvelt eledele

Nem a legkönnyebb étel, mégsem maradhat ki a május 1-jei menüből.

Lacipecsenye

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéstarja
  • 4 dkg sertészsír
  • 1 kk őrölt pirospaprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy vöröshagyma
  • bors

Elkészítése:

A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a két zúzott fokhagymával, majd a két evőkanálnyi olvasztott zsírban elkevert pirospaprikával bekenve hűtőben 2-3 órát állni hagyjuk. Egy lábasban felhevített zsírba dobjuk a fél karikákra vágott vöröshagymát és a maradék fokhagymát. Amikor a hagymák sülni kezdenek, ráfektetjük a húsokat is, és többször megforgatva pirosra sütjük.

A következő oldalon még két ízletes sertés receptet találsz, lapozz!

Fotók: 123rf

Oldalak

Recept
Sztárok
Nem is akármilyen alkalomból posztolta az eddig sosem látott képet, gyermekei ugyanis betöltötték a 18. életévüket.
Utazás
Ünnepi díszbe öltözött a dél-alföldi kisváros, Csongrád. A Tisza-parti város főterén, a Kossuth téren már adventi fények, karácsonyi hangulat és változatos családi programok várják november 26-tól...
Sztárok
Egyre csak fokozódik a dráma A Nagy Ő villájában, az egyik lányról olyan titok derült ki, ami Árpa Attilának nem fér bele.