Recept

Lacipecsenye – a majálisok kedvelt eledele

Nem a legkönnyebb étel, mégsem maradhat ki a május 1-jei menüből.

Lacipecsenye

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéstarja
  • 4 dkg sertészsír
  • 1 kk őrölt pirospaprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy vöröshagyma
  • bors

Elkészítése:

A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a két zúzott fokhagymával, majd a két evőkanálnyi olvasztott zsírban elkevert pirospaprikával bekenve hűtőben 2-3 órát állni hagyjuk. Egy lábasban felhevített zsírba dobjuk a fél karikákra vágott vöröshagymát és a maradék fokhagymát. Amikor a hagymák sülni kezdenek, ráfektetjük a húsokat is, és többször megforgatva pirosra sütjük.

A következő oldalon még két ízletes sertés receptet találsz, lapozz!

Fotók: 123rf

Oldalak

Recept
Lifestyle
A Napoletana 1963. augusztusában nyitotta meg kapuit a Váci utca 16-ban, az egykori Fontana üzletház helyén. Akkor viszont még nem igazán tudtuk, mi is az az eredeti olasz gasztronómia!
Sztárok
Nagyon sokáig találgatták, hogy Curtis vajon az RTL, vagy a TV2 képernyőjén fog-e feltűnni. A rapper teljes őszinteséggel nyílt meg a témában.
Lifestyle
Az internetes bűnözők meg tudják lovagolni a különböző csaláshullámokat, hogy be tudjanak húzni a csőbe. Még egy OTP-s bankleállásnál is fokozottan oda kell figyelnünk.