8 isteni limonádé – a forrónak ígérkező májusi napokra

A népszerű frissítő nem csak citromból készülhet, mehet bele mindenféle gyümölcs, sőt, zöldség is.

Epres-mézes limonádé

Hozzávalók:

  • 30 dkg eper
  • 1 citrom
  • méz ízlés szerint
  • 1,5 l víz

Elkészítés:

A megmosott epret a mézzel, a citrom levével és egy kis csésze vízzel turmixgépben összedolgozzuk. Ha kész, egy nagy kancsóba töltjük, majd felöntjük a maradék vízzel. Miután jó hidegen az igazi, jégkockákat is tehetünk bele.

Bazsalikomos-uborkás limonádé

Hozzávalók:

  • 1 kígyóuborka
  • 1 citrom leve
  • bazsalikomlevél
  • cukor ízlés szerint
  • 1,5 l víz

Elkészítés:

A megmosott, felaprított bazsalikomleveleket egy kancsóba szórjuk, rákanalazzuk a cukrot és rácsorgatjuk a citrom levét is, majd elkeverjük. Beledobáljuk a karikára vágott uborkát is, és az egészet felöntjük vízzel. Egy hosszú nyelű kanállal keverjük addig a limonádét, amíg a cukor fel nem oldódik benne. Lehűtve a legfinomabb.

Citromos-mentás limonádé

Hozzávalók:

  • 5 citrom leve
  • méz ízlés szerint
  • 1,5 l víz
  • 1 marék friss menta

Elkészítés:

A citrom levét a mézzel és egy kis vízzel összeturmixoljuk, majd egy kancsóban felöntjük vízzel. A megmosott mentaleveleket beledobjuk a limonádéba, keverünk rajta néhányat, és jégkockákkal már fogyaszthatjuk is.

További gyümölcsös limonádé receptekért lapozz a következő oldalra!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!