8 isteni limonádé – a forrónak ígérkező májusi napokra
A népszerű frissítő nem csak citromból készülhet, mehet bele mindenféle gyümölcs, sőt, zöldség is.
Epres-mézes limonádé
Hozzávalók:
- 30 dkg eper
- 1 citrom
- méz ízlés szerint
- 1,5 l víz
Elkészítés:
A megmosott epret a mézzel, a citrom levével és egy kis csésze vízzel turmixgépben összedolgozzuk. Ha kész, egy nagy kancsóba töltjük, majd felöntjük a maradék vízzel. Miután jó hidegen az igazi, jégkockákat is tehetünk bele.
Bazsalikomos-uborkás limonádé
Hozzávalók:
- 1 kígyóuborka
- 1 citrom leve
- bazsalikomlevél
- cukor ízlés szerint
- 1,5 l víz
Elkészítés:
A megmosott, felaprított bazsalikomleveleket egy kancsóba szórjuk, rákanalazzuk a cukrot és rácsorgatjuk a citrom levét is, majd elkeverjük. Beledobáljuk a karikára vágott uborkát is, és az egészet felöntjük vízzel. Egy hosszú nyelű kanállal keverjük addig a limonádét, amíg a cukor fel nem oldódik benne. Lehűtve a legfinomabb.
Citromos-mentás limonádé
Hozzávalók:
- 5 citrom leve
- méz ízlés szerint
- 1,5 l víz
- 1 marék friss menta
Elkészítés:
A citrom levét a mézzel és egy kis vízzel összeturmixoljuk, majd egy kancsóban felöntjük vízzel. A megmosott mentaleveleket beledobjuk a limonádéba, keverünk rajta néhányat, és jégkockákkal már fogyaszthatjuk is.
További gyümölcsös limonádé receptekért lapozz a következő oldalra!