Ha unod már a zsemlemorzsát – Különleges panírok, amiket ki kell próbálnod!

„Az én szívem rántott hús, de azon a bunda nem liszt, nem tojás, és nem is zsemlemorzsa.” – szólt a Kiscsillag nagysikerű slágere. Ha te is ezen a véleményen vagy, és szeretnél kipróbálni valami mást, akkor már mutatjuk is, hogyan dobhatod fel a szokásos rántott húst!

Cornflakesből isteni fogás

Ehhez az egyszerű, de annál nagyszerűbb bundához nem kell más, mint a szokásos liszt, tojás, és a csodaösszetevő: natúr kukoricapehely. A kukoricapelyhet egy zacskóba rakva, sodrófával alaposan zúzzuk össze, majd akárcsak a sima zsemlemorzsába, forgassuk bele a csirkemelleket.

Összejövetel utáni sós ropogtatni valók

Talán elsőre furcsa lehet, hogy a megmaradt sós krékerből, ropiból és perecből is fantasztikus rántott étel készülhet – pedig érdemes kipróbálni! Akárcsak a cornflakes-nél, itt is elegendő a sós csemegéket alaposan morzsává őrölni, majd beleforgatni a lisztes-tojásos hússzeleteket.

Sajtimádóknak

Akár egyszerűbb sajtokból is készíthetünk fenséges rántott húst, de ha igazán különleges ízélményre vágysz, próbáld ki a parmezánba öltöztetett húsokat! A zsemlemorzsát ebben az esetben a sajt helyettesíti, aminek segítségével szintén mesés ételt tálalhatunk.

De jó a dió

A dió-szezonban - amikor már minden diós sütemény elkészült - a maradék dióból készíts rántott finomságokat! Ehhez nem kell mást tenni, mint az apróra zúzott dióban kisütni kedvenc húsfajtánkat. Így a dió sem vész kárba, és emellett még egy izgalmas, ízletes, és egyszerű fogást is tálalhatsz (nem csak) az ünnepi asztalra.

Tökéletes társ a konyhában (x)

A panírozott ételek elkészítéséhez kiváló segítőtársad lehet a Vénusz! A Vénusz étolaj ráadásul mostantól első préselésű napraforgóolajból készül, amit egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítanak és szűrnek, így biztosítva, hogy mindig kiváló étolaj kerüljön a palackokba. További információ a www.venusz.hu oldalon.

Advertisement

Oldalak

Szólj hozzá Te is!