Kukoricapehelybe mártott csirkecsíkok a sütőből - Nincs többé olajszag a konyhában!
Lehetetlennek tűnik ropogós bundás csirkemellet készíteni, ami után nem marad olajszag a lakásban? Pedig nem az! Bár a cornflakes inkább reggeliként él a fejünkben, azonban a cukrozatlan változatból igazán mennyei bundát lehet készíteni belőle.
Hozzávalók
- fél kg csirkemell filé
- 1 bögre cukrozatlan cornflakes
- 1 dl joghurt
- 2 evőkanál mustár
- só, bors
Elkészítés
A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra, közben pedig a sütőt melegítsük elő 180 fokra. A joghurtot, mustárt, a sót és a borsot egy tálkában keverjük el alaposan. Ebbe fogjuk belefürdetni a csirkecsíkokat, hogy a cornflakes megtapadhasson a külsején. Egy másik tálban kézzel zúzzuk szét apróbb darabokra a cornflakes pelyheket. A csirkecsíkokat először fürdessük meg a mustáros joghurtban, majd forgassuk meg a cornflakesben. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 20 perc alatt omlósra sül 180 fokon.