Kukoricapehelybe mártott csirkecsíkok a sütőből - Nincs többé olajszag a konyhában!

Lehetetlennek tűnik ropogós bundás csirkemellet készíteni, ami után nem marad olajszag a lakásban? Pedig nem az! Bár a cornflakes inkább reggeliként él a fejünkben, azonban a cukrozatlan változatból igazán mennyei bundát lehet készíteni belőle.

Hozzávalók

  • fél kg csirkemell filé
  • 1 bögre cukrozatlan cornflakes
  • 1 dl joghurt
  • 2 evőkanál mustár
  • só, bors

Elkészítés

A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra, közben pedig a sütőt melegítsük elő 180 fokra. A joghurtot, mustárt, a sót és a borsot egy tálkában keverjük el alaposan. Ebbe fogjuk belefürdetni a csirkecsíkokat, hogy a cornflakes megtapadhasson a külsején. Egy másik tálban kézzel zúzzuk szét apróbb darabokra a cornflakes pelyheket. A csirkecsíkokat először fürdessük meg a mustáros joghurtban, majd forgassuk meg a cornflakesben. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 20 perc alatt omlósra sül 180 fokon.

Fotó: fannetasticfood.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!