Ezt tedd, hogy még ízletesebb legyen a krémlevesed – Többé nem fogod másképp készíteni

A krémleves egy igazán hálás műfaj, hiszen tökéletes gyors vacsora és rengetegféleképpen variálható attól függően, hogy éppen milyen zöldségféle található az otthonunkban. Bár a krémlevesek önmagukban is finomak, egy apró praktikával még intenzívebbé tehetjük a meleg leves ízét. Mutatjuk, hogyan.

Zöldségkrémleves

Egy finom zöldségkrémleves tökéletes vacsora

Hozzávalók:

  • 1 kg tetszés szerinti zöldség (cukkini, zeller, fehér-, vagy sárgarépa, burgonya, karalábé)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 nagyobb fej paradicsom
  • 1 l alaplé vagy 1 db leveskocka
  • 200 ml tejszín (lehet növényi is)
  • 1 ek szárított oregánó
  • 1 ek szárított bazsalikom
  • 1 kk szárított kakukkfű
  • ízlés szerint só, bors
  • kevés vaj és olaj keveréke

Elkészítés:

  1. A zöldségeket pucoljuk meg, kockázzuk fel.
  2. A felaprított vöröshagymát kezdjük el egy kevés olaj és vaj keverékén dinsztelni.
  3. Ha a hagyma már üveges, adjuk hozzá a felkockázott paradicsomokat és pirítsuk néhány percig.
  4. Adjuk hozzá a felkockázott leveszöldségeket, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és pirítsuk további 4-5 percig.
  5. Ha a zöldségek elkezdtek pirulni és átvették a paradicsomos alap színét, öntsük fel annyi vízzel vagy alaplével, hogy ellepje. Ízlés szerint ízesítsük leveskockával, illetve az oregánóval, bazsalikommal és kakukkfűvel. Főzzük 15-20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  6. Ha a zöldségek kellőképpen puhák adjuk hozzá a tejszínt, majd botmixerrel vagy turmixgépben az egészen turmixoljuk simára.
  7. Ha elkészült, még egyet forraljunk rajta.
  8. Tálaljuk ízlés szerint pirított baconkockával vagy fenyőmaggal, reszelt sajttal.
Fotó: 123rf.com

Oldalak