Krémes gombaleves - Könnyed ebéd 20 perc alatt

Egy kis tejszínnel istenien krémes leveseket varázsolhatunk, ráadásul nem is kell hozzá konyhatündérnek lennünk. A következő gombaleves is egy könnyen elkészíthető finomság, próbáld ki minél előbb!

Hozzávalók

  • 3 ek sótlan vaj
  • 450 g fehér csiperke
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 3 ek liszt
  • 1,5 csésze alaplé
  • 1,5 csésze tejszín

Elkészítés

A gombát tisztítsuk meg és szeleteljük fel, a fokhagymát pedig zúzzuk össze. Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat és ezen pároljuk meg a gombát. Adjuk hozzá a fokhagymát, egy teáskanál sót és fél teáskanál borsot. Főzzük 5-7 percig, míg a gomba levet nem ereszt. Ekkor szórjuk bele a lisztet, keverjük el, majd egy perc múlva adjuk hozzá az alaplevet. Ha összeforrt, vegyük alacsonyabb fokozatra, öntsük hozzá a tejszínt és nagyjából még 5 percig főzzük. Mikor besűrűsödik, ízlés szerint szórjuk meg sóval és borssal, vegyük le a tűzről és máris találhatjuk.

Fotó: theunicookbook.wordpress.com

Oldalak

Lifestyle
Már unod a megszokott kávézást reggelente? Mutatunk egy tippet, amivel alaposan fel tudod dobni az ízét!
Home&Design
A nyár a kerti partik és a közös, késő esti, kinti iszogatások évszaka, így nem meglepő, ha benned is feltámad a vágy, hogy gyönyörűvé és hangulatossá varázsold az atmoszférát odakint - még az évszak...
Fashion&Beauty
A rövidebb fazonú frizurák már egészen hosszú ideje töretlenül népszerű trendet képviselnek, ezúttal egy különös nevű bob vált a hölgyek kedvencévé.