Brokkolival és burgonyával sült mézes-mustáros csirke - Ízletes főétel izgalmas körettel
A mézes-mustáros csirkének egyszerűen képtelenség ellenállni, ha pedig brokkolival és burgonyával együtt készítjük el, a végeredmény egy mennyei fogás lesz. Ha kíváncsi vagy a receptre, olvasd el cikkünket!
Hozzávalók
- 400 g burgonya
- 2 kis fej brokkoli
- 1 + 1 ek repceolaj
- só, bors
- 2 közepes csirkemell
- 1 ek dijoni mustár
- 1 ek méz
- ½ tk pirospaprika
Elkészítés
A burgonyát hámozzuk meg és kockázzuk fel, a brokkolit pedig tisztítsuk meg és bontsuk rózsáira. Egy tepsi aljára locsoljunk egy kis olajat, erre pedig tegyük a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk és az egészet forgassuk át. Egy evőkanál olajat keverjünk el a mustárral, a mézzel, a pirospaprikával, egy kis sóval és borssal, majd ezzel a páccal kenjük be alaposan a megtisztított csirkemelleket. A húst ezt követően helyezzük a zöldségekre a tepsibe, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük 20-25 percig.