Krémes brokkolis zöldborsófőzelék – egy könnyed tavaszi fogás a hétköznapokra
Ha egy kicsit több vízzel készíted, egy isteni krémleves is lehet belőle.
Brokkolis zöldborsófőzelék
Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma
- 1 fej brokkoli
- 30 dkg zöldborsó
- 1 nagyobb krumpli
- petrezselyemzöld
- 2 ek tejföl
- só
- bors
- olaj
Elkészítése:
A hagymát olajon megdinszteljük, a megtisztított zöldborsót, a rózsáira szedett brokkolit és a kockára vágott krumplit ráhalmozzuk, majd a zöldségeket megfuttatjuk a hagymás olajon. Ezután kevés vízben puhára pároljuk, sózzuk, borsozzuk. Ha a zöldségek megpuhultak, gazdagon megszórjuk petrezselyemmel, összeturmixoljuk, miközben hozzáadjuk a tejfölt is. Feltét nélkül is isteni, de pirított csirkemellkockákkal is kínálhatjuk.