Krémes brokkolis zöldborsófőzelék – egy könnyed tavaszi fogás a hétköznapokra

Ha egy kicsit több vízzel készíted, egy isteni krémleves is lehet belőle.

Brokkolis zöldborsófőzelék

Hozzávalók:

  • 1 vöröshagyma
  • 1 fej brokkoli
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 nagyobb krumpli
  • petrezselyemzöld
  • 2 ek tejföl
  • bors
  • olaj

Elkészítése:

A hagymát olajon megdinszteljük, a megtisztított zöldborsót, a rózsáira szedett brokkolit és a kockára vágott krumplit ráhalmozzuk, majd a zöldségeket megfuttatjuk a hagymás olajon. Ezután kevés vízben puhára pároljuk, sózzuk, borsozzuk. Ha a zöldségek megpuhultak, gazdagon megszórjuk petrezselyemmel, összeturmixoljuk, miközben hozzáadjuk a tejfölt is. Feltét nélkül is isteni, de pirított csirkemellkockákkal is kínálhatjuk.

Még két különleges cukkinis receptért lapozz a következő oldalra!

Fotók: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!