Koreai sertésborda - Ellenállhatatlanul finom

Ne gondold, hogy ezt a koreai sertésbordát bonyolult elkészíteni! Csak néhány hozzávaló szükséges hozzá, a végeredmény pedig elképesztően finom lesz. Mutatjuk a receptjét!

Hozzávalók

A páchoz

  • 1/2 csésze szójaszósz
  • 2 ek rizsecet
  • 2 ek szezámolaj
  • 2 ek pirospaprika
  • 8 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ek reszelt gyömbér
  • 1 csésze apróra vágott hagyma

A húshoz

  • 1,3 kg sertésborda
  • 1/4 csésze méz
  • szezámmag

Elkészítés

A pác hozzávalóit keverjük el, majd forgassuk bele a húst. Tegyük félre négy óráig pácolódni, majd a húst tegyük egy tepsibe és 160 fokon 1-2 órán át süssük. Ezt követően a megmaradt pácléhez adjuk hozzá a mézet és forraljuk össze. Ha a hús már majdnem kész, öntsük rá a mézes páclét és így süssük még 5-10 percig. Tálalás előtt vágjuk szét a bordákat és szórjuk meg szezámmaggal.

Fotó: recipefixation.com

Oldalak

Lifestyle
Közösségi költségvetésből új zebra épül Budapesten. Ezen a helyen nem kell többet aluljárózni.
Lifestyle
Továbbra is nagy félelmek vannak az akkumulátorgyárakkal kapcsolatban. Most szakértők bevonásával igyekeztek helyretenni néhány kérdést.