A család nagy kedvence: Könnyű őszi diótorta

Mi is ér az ősz egy jó kis hétvégi diótorta nélkül? Nálunk otthon mindenki imádja, legalább húszféle recepttel kísérletezünk felváltva. Most egy egész egyszerű verziót hoztam, amibe bárki bátran belevághat egy nyugis délelőtt.

Könnyű őszi diótorta

Hozzávalók

A tésztához

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • fél citrom reszelt héja

A töltelékhez

  • 25 dkg darált dió
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • fahéj

Díszítéshez:

  • Egy adag kikevert cukrászhab
  • Dió és csokireszelék

Elkészítés

Készítsük el a tölteléket: a hozzávalókat keverjük el egy habverő segítségével vagy tegyük bele egy aprítógépbe. A tészta hozzávalóiból gyúrjunk tésztát, majd egyenletesen simítsuk bele egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Csináljuk úgy, hogy a tortaforma oldalára 2-3 centiméter magasan is juttassunk tésztát. Így öntsük bele a tölteléket, majd 180 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt süssük készre. A habverővel kikevert cukrászhabot szépen kend el a kihűlt tortán majd szórd meg alaposan dió- és csokireszelékkel. Tedd a hűtőbe egy fél órára, hogy biztosan megdermedjen a tálalás előtt.

Ha tetszett a recept, kattints a következő oldalra még két finomságért!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!