Könnyű, nyári saláta
Van, hogy alig van alapanyagunk ahhoz, hogy elkészítsünk egy főfogást. Ilyenkor gondoljunk arra, hogy pár zöldségből remek saláta készíthető, ami nem mellesleg az egészséges táplálkozás alappillére.
Hozzávalók
- 2 db paradicsom
- 1 db hegyes erős paprika
- fél fej jégsaláta
- 1 db sárgarépa
- 1 konzerv csemegekukorica
- 1 db kisebb kígyóuborka
- fél fej lilahagyma
- pár dkg sajt
Elkészítés
A paradicsomot, a csípős paprikát, a jégsalátát és kígyóuborkát nagyobb darabokra szeleteljük, majd beletesszük őket egy tálba. A lilahagymát apróra vágjuk, és a csemegekukoricával hozzáadjuk a tál tartalmához. Megfogjuk a sárgarépát, és egy nagyobb lyukú reszelővel ráreszeljük az eddig előkészített zöldségekre. Utána a sajtot kisebb kockákra vágjuk, és összekeverjük a zöldségekkel. A végén, nyakon önthetjük házi/bolti majonézzel, olívaolajjal vagy balzsamecettel. Tálalhatjuk köretként, de magában is megállja a helyét.
Saláta szósz gyanánt tökéletes választás lehet még a hagymamártás.