Könnyű nyári ebéd - Sonkás-diós penne
Nem kell sok hozzávaló ahhoz, hogy egy remek, könnyű ebédet dobjunk össze a konyhában. Csak egy kis sonka, egy kevés tészta, és már kész is!
Hozzávalók
- 40 dkg penne
- 3 szál zöldhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 15 dkg füstölt sonka
- 5 dkg vaj
- olívaolaj
- 2 evőkanál vagdalt dióbél
- 5 dkg reszelt parmezán sajt
Elkészítés
A tésztát enyhén sós vízben főzzük készre. Közben tisztítsuk meg a hagymákat, és vágjuk őket apróra. A sonkát pedig kockázzuk fel. Forrósítsuk fel az olajat és a vajat, majd pirítsuk meg benne a hagymákat, Adjuk hozzá a sonkát és a diót, hagyjuk egy picit pirulni, majd öntsük rá a leszűrt tésztára. Melegen tálaljuk.
A pestós penne is remek választás, ha valami olaszosra vágysz.