Könnyű mogyorós süti, a legjobb hétvégi finomság

Közelednek az ünnepek, ilyenkor nyugodtan elcsábulhatunk a finomságokat. Főleg akkor, ha valami ennyi jó és könnyű, mint ez a sütemény.

Mogyorós sütemény

Hozzávalók:

  • 6db tojás
  • 18 dkg cukor
  • 18 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 18 dkg darált mogyoró
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 20 dkg mogyorós bevonó
  • csapott teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük, a formát kivajazzuk, és beszórjuk zsemlemorzsával. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, közben beleszórunk 8 dkg cukrot. A vajat a maradék cukorral és fahéjjal habosra keverjük. Ezután belerakjuk a tojássárgáját, majd hozzáadjuk a mogyorókat és a szemlemorzsát. Végül beleforgatjuk a tojáshabot. A tésztát a formába töltjük, majd 160 fokon körülbelül egy órán át sütjük. Megvárjuk, míg lehül, majd kivesszük a formából. A mogyorós bevonót megolvasztjuk, és bevonjuk vele a sütit. Miután a máz megdermedt, már kész is az ínycsilandó mogyorós sütemény!

Még két finomságért kattints a következő oldalra!

Fotó:123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!