Így készíthetsz könnyen mézes csípős fácángolyókat

Ha te is mindig ezt rendeled a kínai étteremben, akkor van egy jó hírünk. Ezt a finomságot, bizony otthon sem olyan nehéz elkészíteni. Ezért most mutatunk egy könnyű verziót, amivel még kezdőbb szakácsok is egyszerűen meg fognak tudni birkózni.

Mézes csípős fácángolyók

Csejtei Tamás egy igazán egyedi gasztroutazásra invitálja mindazokat, akik valami igazán különlegesre vágynak az őszi estéken. A Vadászok konyhája a legfinomabb fácán, szarvas és vaddisznó ételkülönlegességeket hozza el, amelyeknek elkészítéséhez nincs szükség semmiféle hókusz-pókuszra. További receptekért keresd a Vadászok konyháját minden csütörtökön 17.00-tól, a DoQ műsorán!

Hozzávalók az húsleveshez:

  • 1 db fácán
  • hagyma
  • zöldpaprika
  • fokhagyma
  • bors

Hozzávalók a húsgolyóhoz:

  • a levesalapban puhára főtt fácánhús
  • bors
  • fokhagyma
  • tojás
  • kenyér
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Hozzávalók a páchoz:

  • méz
  • ketchup
  • citromlé
  • szezámmag

Elkészítés:

1. A fenti hozzávalókból készítsünk húsleves alapot, amelyben a puhára főzött hús könnyedén leválhat a csontról.

2. Ezután keverjük össze a húsgolyó hozzávalóit, és ha ezzel megvagyunk, formázzunk a masszából húsgolyókat. A kész golyócskákat helyezzük a serpenyőbe, majd forró olajon süssük ropogósra.

3.A mézes csípős szószhoz öntsünk egymáshoz egy ek. mézet, ketchupot, egy citrom levét, valamint szezámmagot, majd pirítsunk rajta egyet. A kész szószt tetszés szerint öntsük a húsgolyókra vagy a kész köretre.

Még két finom receptért kattints a következő oldalra!

Fotó:instagram

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!