Recept

Köménymagos rúd: Lehet élni nélküle, csak nem érdemes

Gyors, egyszerű sós finomság.

Köménymagos rúd

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 2 tojás
  • köménymag ízlés szerint

Elkészítés:

A sóval elkevert liszthez adjuk a tojást, a margarint és a köménymag egy részét. Alaposan eldolgozzuk és lisztezett deszkán kinyújtjuk. Derelyevágóval rudakra szeljük, egymás mellé kivajazott tepsibe fektetjük, megkenjük tojással és a maradék köménymagot a tetejére szórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

További sós ropogtatnivalókért lapozz!

Fotó, leadfotó: 123rf

Oldalak

Recept
Egészség
A rák persze a genetika miatt kialakulhat olyan embereknél is, akik eddig teljesen egészséges életet éltek. Azonban ha háttérbe szorítasz néhány rossz szokást, akkor jóval kisebb az esélye, hogy...
Utazás
Még nem indult be a szezon, de lassan érdemes elgondolkodni, szeretnénk-e szállást foglalni a Balatonnál idén. Annyi biztos, hogy borsosabb árakra készülhetünk, mint tavaly.
Lifestyle
A Napoletana 1963. augusztusában nyitotta meg kapuit a Váci utca 16-ban, az egykori Fontana üzletház helyén. Akkor viszont még nem igazán tudtuk, mi is az az eredeti olasz gasztronómia!