Kölespuding - Lelket melengető finomság

A hideg időben talán többször vágyunk testet-lelket melengető édes finomságokra.

Hozzávalók:

  • 1 bögre köles
  • 4-5 bögre tej
  • 1 citrom héja
  • 1 rúd fahéj
  • 4 evőkanál méz
  • gyümölcs

Elkészítés:
A kölest negyed óra alatt puhára főzzük a fahéjjal és citromhéjjal ízesített tejben. Ha csökkenteni szeretnénk a kalóriák számát, a tej felét helyettesítsük vízzel! A mézet csak a főzés végén keverjük bele. Szedjük bele kis tálkákba. A tálkák aljára és a puding tetejére is tegyünk jó sok gyümölcsöt. Bármilyen gyümölcsöt használhatunk! Az aszalt gyümölcsöket még a főzés befejezte előtt pár perccel tegyük bele, így egy kis nedvességet szívnak magukba, és az ízek is jobban átjárják egymást. Ha nem szeretjük az aszalt gyümölcsöt, kóstoljuk meg lekvárral. Akár mogyoróval, mandulával, dióval is megbolondíthatjuk. Az ízesítésnek csak a fantáziánk szabhat határt!

Kép: meggyesjazz.blog.hu

Oldalak

Lifestyle
A Fővárosi Állat- és Növénykert április 19. és 21. között rendezi meg a Föld Fesztivált, amelyen látványetetésekkel, állatbemutatókkal, állattréningekkel és kézművesprogramokkal várják a látogatókat...
Utazás
Három autó, egy gyalogos: meg tudod határozni az áthaladás pontos sorrendjét?
Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.