Kolbászos lecsó – valld be, hogy te is puha fehér kenyérrel szereted!
Nyáron is imádjuk a magyaros ízeket.
Kolbászos lecsó
Hozzávalók:
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 5 nagy paprika
- 3 nagy paradicsom
- erős paprika ízlés szerint
- 1 szál száraz kolbász
- 1 ek pirospaprika
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A kolbászkarikákat kevés olajon megsütjük, majd félretesszük. A karikára vágott hagymát megdinszteljük a kolbász zsírján, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát. Erre dobjuk a vékony karikára vágott paprikát és erős paprikát ízlés szerint, megkeverjük és fedővel visszatesszük a tűzre. Ha félig megpuhult, ráhalmozzuk a szintén vékony karikákra vágott paradicsomot, és a lecsót készre főzzük. A legvégén beledobjuk a kolbászkarikákat és jó puha kenyérrel már fogyaszthatjuk is.