Kolbászos lecsó – valld be, hogy te is puha fehér kenyérrel szereted!

Nyáron is imádjuk a magyaros ízeket.

Kolbászos lecsó

Hozzávalók:

  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 5 nagy paprika
  • 3 nagy paradicsom
  • erős paprika ízlés szerint
  • 1 szál száraz kolbász
  • 1 ek pirospaprika
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A kolbászkarikákat kevés olajon megsütjük, majd félretesszük. A karikára vágott hagymát megdinszteljük a kolbász zsírján, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát. Erre dobjuk a vékony karikára vágott paprikát és erős paprikát ízlés szerint, megkeverjük és fedővel visszatesszük a tűzre. Ha félig megpuhult, ráhalmozzuk a szintén vékony karikákra vágott paradicsomot, és a lecsót készre főzzük. A legvégén beledobjuk a kolbászkarikákat és jó puha kenyérrel már fogyaszthatjuk is.

További magyaros, paprikás receptekért lapozz a következő oldalra!

Fotók: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!