Kókuszos mennyország - Bounty torta házilag

A kedvenc csokink tortaformában? Naná, egyszerűen kihagyhatatlan!

Kókuszos Bounty torta - Hozzávalók:

Tésztához:

  • 5 darab tojás
  • 20 dkg liszt
  • 25 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 evőkanál víz

Kókuszos krémhez:

  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 10 dkg kristálycukor
  • 15 dkg margarin

Csokoládés krémhez:

  • 1 csomag csokis pudingpor
  • 5 dkg kristálycukor
  • 4 dl tej
  • 10 dkg margarin

Díszítéshez:

  • 20 dkg csokoládé
  • Kókuszreszelék

Elkészítés:

Tészta:

A tojásokat szétválasztjuk, és a tojássárgákat habosra keverjük a vaníliás cukorral és a 25 dkg cukor felével. Ezután hozzáadjuk a vizet. A sütőport elkeverjük a liszttel, a tojásfehérjét pedig kemény habbá verjük. Amikor a fehérje már majdnem jó, hozzáadjuk a 25 dkg cukor másik részét, és így habosítjuk tovább. A tojásfehérjehabot lazán összekeverjük a tojássárgákkal. Ezután folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá lassan a lisztet. Tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 150 fokon kb. 1 óráig sütjük.

Kókuszos és csokoládés krém:

A margarinokat félretesszük, és a csokikrémet úgy készítjük el, ahogyan a pudingot szokás (minden pudingpor tasak hátulján ott található az elkészítési mód). A kókuszos krémmel ugyan így járunk el, de a tejet a kókuszreszelékkel forraljuk fel. A kihűlt krémekhez ezután hozzáadjuk a felhabosított margarinokat. Amikor kész a tészta, és kivettük a tortaformából, vízszintesen három egyenlő részre vágjuk. Az első lapra rákenjük a kókuszkrémet, és miután erre ráhelyeztük a második lapot, arra a csokoládékrém kerül. Végül erre rátesszük az utolsó lapot. A maradék krémmel kívülről bevonjuk a torta oldalát.

Végül a torta tetejét a díszítéshez használt 20 dkg olvasztott csokoládéval kenjük be, erre pedig a kókuszreszelék kerül.

Még két isteni desszertért kattints a következő oldalra!

Fotó:123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!