Recept

Egy fogás, ami után senki sem marad éhes – Klasszikus vadas zsemlegombóccal

A vasárnapi ebéd sztárja, amit az egész család imádni fog.

Vadas zsemlegombóccal

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 6 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db babérlevél
  • 3 ek olaj
  • 1 kis fej zellergumó
  • 1 ek mustár
  • 1 ek liszt
  • 2 dl tejföl
  • só, bors

A zsemlegombóchoz:

  • 5 db szikkadt zsemle
  • 2 db tojás
  • 200 g liszt
  • 2 dl tej
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • só, bors

Elkészítés:

A húst felszeleteljük, a zöldségeket pedig felaprítjuk. A hagymát felhevített olajon megdinszteljük, ha pedig elkészült, hozzáadjuk a többi zöldséget és a húst, amit megpirítunk. Ezután felöntjük annyi vízzel az egészet, hogy mindent ellepjen, majd beletesszük a babérleveleket, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha a hús megpuhult, kiszedjük és félretesszük, a zöldségeket pedig leturmixoljuk, a babérleveleket kidobjuk. A tejfölt, a lisztet és a mustárt egy tálban összekeverjük, aztán hozzáadjuk a zöldségekhez, alaposan csomómentesre keverjük, és már készen is vagyunk a vadassal. A zsemlegombóc elkészítéséhez vágjuk apró kockákra a szikkadt zsemléket, aztán öntsük rá a tejet. A tojásokat verjük habosra, keverjük a zsemlékhez, majd hintsük meg a liszttel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és adjuk hozzá a felaprított petrezselymet is. Dolgozzuk össze alaposan a masszát, és formázzunk belőle apró gombócokat, amiket forrásban lévő vízben addig főzünk, amíg feljönnek a víz felszínére. Ezután kivehetjük a gombócokat, majd hagyjuk egy kicsit megszikkadni őket.

További két vasárnapi főételért lapozz!

Oldalak

Recept
Egészség
A rák persze a genetika miatt kialakulhat olyan embereknél is, akik eddig teljesen egészséges életet éltek. Azonban ha háttérbe szorítasz néhány rossz szokást, akkor jóval kisebb az esélye, hogy...
Utazás
Még nem indult be a szezon, de lassan érdemes elgondolkodni, szeretnénk-e szállást foglalni a Balatonnál idén. Annyi biztos, hogy borsosabb árakra készülhetünk, mint tavaly.
Lifestyle
A Napoletana 1963. augusztusában nyitotta meg kapuit a Váci utca 16-ban, az egykori Fontana üzletház helyén. Akkor viszont még nem igazán tudtuk, mi is az az eredeti olasz gasztronómia!