Klasszikus madártej egy kis extrával, amitől tökéletes lesz

Ha a megszokott madártejet feldobjuk egy kis karamellel, egyszerűen nincs olyan ember a Földön, aki nemet tudna mondani ennek az édes csábításnak.

Madártej - Hozzávalók

  • 10 dkg cukor
  • 6 tojássárgája
  • 1 l tej
  • 1 vaníliarúd
  • cukor - a karamellhez

A gombócokhoz

  • 15 dkg cukor
  • 3 tojásfehérje
  • 1 l tej

Elkészítés

A tejet kezdjük el főzni a fele cukorral és a vaníliarúddal. Közben a cukor másik felét, a tojássárgáját és 2 kanál hideg tejet egy botmixer segítségével habosítsunk fel. A felforrt tejet vegyük le a tűzről, vegyük ki belőle a vaníliarudat, kaparjuk ki a magjait a tejbe, a többi részét eldobhatjuk. A tojássárgás masszát öntsük bele a tejbe, majd tegyük vissza kb. 5 percre a tűzhelyre. Ezután hagyjuk, hadd hűljön ki. A gombócokhoz a tejet a fehérjével és a cukorral tegyük fel főni. Kevergessük, majd ha teljesen elolvadt a cukor, vegyük le a tűzről, botmixerrel pedig verjük kemény habbá. Kanalakkal szaggassunk belőle gombócokat és tegyük az előbb elkészített édes tejbe. Amíg lehűl a cukrot karamellizáljuk és csurgassuk az elkészült desszert tetejére.

Még két szuper desszertért kattints a következő oldalra!

Fotó:123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!