Kiwis-kókuszos muffin - Gyümölcsös útravaló
A muffin egyik legnagyobb előnye – a variálhatósága mellett – hogy jól szállítható, így akár dolgozni, vagy kirándulni is magunkkal vihetjük. Remek tízórai, illetve uzsonna lehet egy-egy ilyen gyümölcsös muffin, érdemes kipróbálni.
Hozzávalók (12 darabhoz)
- 5 db nem túl érett, keményebb kivi
- 20 dkg liszt
- 0,5 dl olaj
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 tojás
- 12 dkg cukor
- 2,5 dl joghurt
- 2-3 teáskanál sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál rum
Elkészítés
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A kivit meghámozzuk, majd amennyire lehet, apróra feldaraboljuk. Összekeverjük a szilárd hozzávalókat, a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a kókuszreszeléket. A tojást felverjük, hozzáadjuk a folyékony összetevőket, az olajat, joghurtot, rumot, majd elkeverjük benne a cukrot és a kivit. Hozzáöntjük a lisztes keveréket és épp csak annyira dolgozzuk össze a többivel hogy nedvesek legyenek a száraz hozzávalók is. a muffinsütő mélyedésibe egy-egy muffinpapírt teszünk, majd a tésztát a lyukakba kanalazzuk. Berakjuk a sütőbe és kb. 20-25 percig sütjük.
Még melegen megszórjuk kókuszreszelékkel és így tálaljuk.
Próbáld ki a raffaellóval töltött muffint is!