Kétszer sült, töltött padlizsán - Ha finomat akarsz enni, ezt csináld meg!

Ha szereted a padlizsánt, akkor most mutatunk neked egy izgalmas receptet! Igazán különleges, ráadásul még a vegetáriánusok is fogyaszthatják!

Hozzávalók

  • 1 közepes padlizsán
  • 2 ek extra szűz olívaolaj
  • ½ tk só
  • ¼ tk fekete bors
  • ¾ csésze apróra vágott hagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 csésze reszelt cheddar sajt
  • ½ csésze reszelt parmezán sajt
  • ½ tk oregánó
  • 2 ek apróra vágott friss bazsalikom
  • 1 felvert tojás

Elkészítés

A padlizsánnak vágjuk le a szárát, majd hosszában vágjuk ketté. Locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk meg sóval, borssal. Tegyük tepsibe és 190 fokra előmelegített sütőben süssük negyed óráig. Ezután hagyjuk kihűlni, majd pedig finoman vágjuk le a húsát a héjáról. Ügyeljünk arra, hogy a héját ne sértsük meg, mert még szükség lesz rá. A húsát pedig kockázzuk fel és tegyük félre. Egy serpenyőben olajon 3 perc alatt pirítsuk meg a felaprított hagymát és a zúzott fokhagymát. Ezután adjuk hozzá a felkockázott padlizsánt és 5 percig, kevergetve pároljuk. Ha ez megvan, vegyük le a tűzről. Egy másik edényben keverjük el a cheddar sajtot, a parmezánt, az oregánót, a bazsalikomot, a sót, a borsot és a felvert tojást. Ezt keverjük hozzá a padlizsános keverékhez, majd az egészet töltsük vissza a padlizsán héjába. Alacsony fokozaton 40 perc alatt süssük készre.

Fotó: jitterycook.wordpress.com

Oldalak

Lifestyle
Egyetlen dologra érdemes fókuszálnod, amiből rögtön leszűrhető, ha a beszélgetőpartnered épp megpróbál átverni téged.
Utazás
Home&Design
Végre egy ház, amit tényleg bárhova magaddal vihetsz, felépítése ugyanis csupán 6 órába telik. A belső tereitől pedig egyenesen padlót fogsz.