Készíts fokhagymakrémlevest!
A fokhagyma híres arról, hogy nagyon egészséges: enyhíti a megfázást, segít leküzdeni a vírusokat valamint a szív- és érrendszerre is jó hatással van.
Hozzávalók:
• 6 burgonya
• 6 gerezd fokhagyma
• 1 evőkanál vegeta
• 1 evőkanál vaj
• 1 evőkanál finomliszt
• 1 evőkanál kömény
• 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
• száraz kenyér vagy zsömle
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a fokhagymát és nyomjuk össze. A vajat melegítsük fel, pirítsuk meg rajta a fokhagymát, adjuk hozzá a lisztet és keverjük össze. Adjunk hozzá 1,5 l vizet. Tisztítsuk meg a burgonyát, vágjuk apró darabokra. Tegyük bele az edénybe és főzzük, amíg meg nem puhul. Vegyük le a tűzről, adjunk hozzá ételízesítőt, köményt, sót és petrezselymet, majd turmixszoljuk össze. Apróra vágott kenyér darabkákat vágjunk össze, pirítsuk meg, ezt tegyük a leves tetejére.
Kétszersült minden szombaton a FEM3 műsorán.