Egészséges főétel - Tejben főtt hal
Sokan ritkán esznek halat, pedig igen egészséges, sőt még a fogyókúrában is segít. Bemutatunk egy egyszerű receptet, amelynet kevesebb mint fél óra alatt elkészíthetünk.
Hozzávalók:
• 500 g hal (makréla, sügér, szardínia stb.)
• 140 g vegyeszöldség (hagyma, petrezselyem, sárgarépa)
• 260 g tej
• 2 evőkanál növényi olaj
• 2 evőkanál tejföl
• vágott petrezselyem vagy kapor
• só, bors, babérlevél
Elkészítés:
A halat szeletekre vágjuk, a hagymát felkarikázzuk. A répát durvára vágjuk, petrezselymet felaprítjuk. A halat a zöldségekkel rétegezzük úgy, hogy minden réteget olajjal meglocsolunk, sózzuk és borsozzuk. Leöntjük meleg tejjel és hozzáadjuk a babérlevelet is. 10-15 percig lassú tűzön főzzük. Végül tejföllel összekeverjük. Frissen vágott fűszernövényekkel és főtt burgonyával tálaljuk.