Kávé nélkül mit érek én? Így lehet az otthonod a kedvenc kávézód

Biztos nem vagyok egyedül azzal, hogy a reggeli ébresztő kinyomása és az első kávé elfogyasztása közötti idő mintha nem is létezne. Gyakorlatilag csukott szemmel, félálomban botorkálok ki a konyhába.

Aztán elkészítem a kávém...

...és ahogy megérzem az aromás illatot, megcsap a kellemesen meleg gőz, úgy tér belém vissza cseppről cseppre az élet. A kávézás különleges helyet foglal el az életemben. Nem csak azért van rá szükségem, hogy felébredjek, hanem egy igazi rituálévá nőtte ki magát a napjaimban. Szeretem megadni a módját, nem sietve lehúzni és már rohanni is tovább, hanem kiélvezni az ízeket. A kávézás nekem mindig élményt jelent, mondhatni egy külön életérzés kapcsolódik hozzá. Ha éppen egyedül iszogatom a csészémből, közben átgondolom a napom, tervezgetek és álmodozok. Ha viszont a családdal vagy barátokkal együtt ülünk le, akkor véget nem érő sztorizássá és világmegváltó beszélgetésekké alakul a forró ital felett töltött idő.

Családi kávézás

A közös kávézások az elmúlt év kaotikus, megváltozott keretei között sem maradhattak ki, csak átalakultak: mindannyian a saját képernyőnk mögött videóhívás közben szorongattuk a bögrénket és csacsogtunk, hogy kiszakadjunk egy kicsit a beszűkült napok szürkeségéből. Ez az időszak ráébresztett arra, hogy milyen kiemelten fontosak a személyes kapcsolatok és a minőségi idő a hozzám közel állókkal, így azóta többször vállalom magamra a vendéglátó szerepét, igyekszem kitalálni, hogyan tudok szeretteim kedvében járni, mivel tudom meglepni őket.

Legyen az otthonod a kedvenc kávézód!

Mivel a kávé előkelő helyen szerepel az életemben, így kitaláltam, hogy ebben a témakörben is bővítem kicsit az ismereteimet. Belemerültem a különféle kávé fajták világába, ha egy kávézóban járok, figyelem, hogy vajon milyen fortélyt leshetek el a pult mögött álló profiktól, hogy aztán bevethessem otthon. Pont ezért, hatalmas meglepetés volt, amikor láttam, hogy most nagyon egyszerűen bevásárolhatok mindent, ami ahhoz kell, hogy tökélyre fejlesszem az otthoni kávéházi hangulatot. A Rossmann ugyanis egy teljes kávékollekcióval készült az év végére: csészéket, kávés poharat, kávéfőzőt, őrölt, szemes és kapszulás kávékat, kapszulatartót is vásárolhatunk náluk.

Café Rossmann termékek

A fenntarthatóság jegyében úti bambusz bögre és újrafelhasználható kapszula is a miénk lehet, az igazi kávérajongóknak pedig a Kávészenvedély című könyvet is kötelező beszerezniük. Száznál is több recept található benne a világ minden tájáról, eligazít a pörkölési technikák, kávé típusok és kávékészítő eszközök útvesztőjében. Amennyiben Rossmann+ kártyával vásárolunk, hatalmas kedvezménnyel juthatunk hozzá a Café Rossmann termékeihez. Felcsigáztalak? Akkor szerezd be őket és válj az otthoni kávézód baristájává!

Fotó: 123rf.com

Oldalak