Karácsonyi halászlé - Sűrű, krémes lével

A magyar karácsonyi ételek egyik legkedveltebbje a halászlé. A kevés hozzávalót, de viszonylag hosszú főzési időt igénylő leves meghálálja magát, nem csoda, hogy a gourmet szakácsok is gyakran nyúlnak hozzá az eredeti recepthez.

Hozzávalók

  • 1 kg kárász
  • 1 kg pontyfilé
  • 15 dkg pirospaprika
  • 2 paradicsom
  • 1 paprika
  • 4 fej vöröshagyma

Elkészítés

A megtisztított kárászokat néhány pontyfilé, felkockázott vöröshagyma, a pirospaprika és só társaságában felrakjuk főni, de csak annyi vízzel öntsük föl, ami ellepi. Kb. 1 órán keresztül lassú tűzön főzzük, de a 30. percben adjuk hozzá a paradicsomot és a felkockázott paprikát is. Az 1 óra leteltével az egyben maradt pontyfiléket kivesszük, a többi hozzávalót pedig egy szűrőn átpasszírozzuk. A szálkamentes élményért először nagyobb szűrőn, majd sűrűbb szövésű gézen nyomjuk át, ez garantálja, hogy sima és krémes legyen a levünk. Az átszűrt levet újra felforraljuk, a megfőtt pontyfilét pedig extra krémesítésként leturmixoljuk és a léhez adjuk. A nyers pontyfiléket a forró lébe fektetjük, majd fél óra alatt készre főzzük.
Isteni lesz a halászlevünk, a család garantáltan mind a tíz ujját megnyalja!

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: radiancenutrition.com

Oldalak

Sztárok
Mikes Anna és Krausz Gábor hamarosan visszatérnek Magyarországra az Ázsia expressz forgatásáról. Remélhetőleg csak pozitív élményekkel gazdagodtak odakint.
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...
Sztárok
A Buckingham-palota újra és újra azt kommunikálja, hogy Károly király jól van, kezelése pedig remekül halad, ugyanakkor mintha maga az uralkodó egyre inkább aggódna.