Káposztasaláta

A káposzta az egyik legrégebbi zöldségételünk, amit ma is sokféleképp fogyasztunk. Legtöbbször pedig nem is sejtjük, hogy ezzel milyen jót teszünk a szervezetünknek.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    1 kg fehér- vagy vöröskáposzta
  • köménymag
  • almaecet
  • cukor
  • petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítés

A káposztát sérült leveleitől megtisztítom, torzsáját kivágom. Ezután megmosom és vékonyan felszeletelem. Vizet forralok, amit a szeletelt káposztára öntök. Ha lehűlt, leszűröm.

Vízben köménymagot főzök. Ecettel, sóval, cukorral, vízzel jóízű salátalevelet készítek. Hozzáadom a köménymag kifőtt levét és az ízesített salátalevelet a kihűlt káposztára öntöm.

A káposztasalátát 1-2 óráig hűtőszekrényben tárolom, hogy az ízei jól összeérjenek. Finomra vágott petrezselyemzölddel díszítem.

Ezt is ajánljuk: Párolt káposzta - Katt ide!

Oldalak

Sztárok
Visszafogott, elegáns, mégis sikkes és nagyon csinos – talán ezekkel a szavakkal lehetne a leginkább jellemezni Ránija királyné meseszép kék ruháját, ami természetesen remekül állt a jordán király...
Fashion&Beauty
Elsőre úgy tűnhet, hogy Katalin hercegné kedvenc frizuráját bonyolult elkészíteni, azonban egy meglepően egyszerű praktikának köszönhetően pillanatok alatt megvalósíthatod te is – ráadásul nem is...
Lifestyle
Ha felismered az elrejtett állatot ebben az új optikai illúzióban, az azt jelenti, hogy egy született vezető vagy, különösen a munka terén.