Káposztás lepény: Tökéletes vendégváró falat, amit leves mellé is fogyaszthatsz!

Olcsó, laktató és önmagában is fenséges eledel.

Káposztás lepény

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 12 dkg margarin
  • 2 ek tejföl
  • 1 db tojás
  • fél mokkáskanál só

A töltelékhez:

  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 15 dkg füstölt sonka
  • 15 dkg trappista sajt
  • 3 db tojás
  • 2 ek tejföl
  • 2 ek olaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor
  • fél csokor kapor

Elkészítés:

A tésztához egy tálban összekeverjük a lisztet a margarinnal, a tojással, a tejföllel és a sóval, majd az egészet tésztává gyúrjuk. Cipót formázunk belőle, és letakarva, hűtőszekrénybe téve 1-2 órán át pihentetjük. A töltelékhez a káposztát alaposan átmossuk, lecsöpögtetjük, majd olajon kevergetve megpirítjuk. A bort ráöntjük, lefedve, kis lángon körülbelül 25 percig pároljuk, amíg a leve elfő. Félretesszük hűlni, azután a vékony csíkokra vágott füstölt sonkával, a reszelt sajttal, a tejföllel, a tejszínnel, a tojásokkal és a felaprított kaporral összekeverjük. A tésztát lisztezett gyúrólapon kerekre nyújtjuk, és egy margarinnal kikent 26 centiméter átmérőjű, alacsony peremű tortaformát kibélelünk vele úgy, hogy pereme is legyen. A káposztás masszát egyenletesen ráhalmozzuk, és előmelegített sütőben 190 fokon 45 percig sütjük. Melegen, cikkekre vágva tálaljuk.

További két káposztás receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!