Kakaós-cseresznyés piskóta – pont ahogy a nagyi sütötte

Zárjuk a tavaszt ezzel a retró süteménnyel!

Kakaós-cseresznyés piskóta

Hozzávalók:

  • 6 púpozott ek liszt
  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só
  • 40 dkg cseresznye

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük, a tojássárgákat pedig kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A sütőporos lisztbe kanalazzuk a kakaóport, apránként a cukros-tojásos masszához adagoljuk, majd az egészbe óvatosan, laza mozdulatokkal beleforgatjuk a fehérjehabot. A tésztát vajjal kikent tepsibe öntjük, belepotyogtatjuk a megmosott, kimagozott cseresznyét és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül fél óra alatt megsütjük. A sütő ajtaját ne nyitogassuk, mert összeesik a tészta! Ha nem szeretnénk, hogy a gyümölcsök a tésztába süllyedjenek, a szemeket szórás előtt forgassuk meg lisztben.

További cseresznyés süti receptekért lapozz a következő oldalra!

Fotók: 123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!