Kakaós banánkenyér avagy így használd fel az érett banánt könnyen

Mindig előfordul, hogy nem figyelünk oda, aztán mire a banánért nyúlnánk, már bebarnult és valahogy nem kívánjuk, hiába finom. Erre a helyzetre az egyik legjobb megoldás ez a könnyű és finom édesség, amit az egész család imádni fog.

Kakaós banánkenyér

Hozzávalók:

  • 3-4 érett banán
  • 1 tojás
  • 1 csésze cukor
  • 1/3 csésze olvasztott vaj
  • 2 csésze liszt
  • 1 teáskanál vanília
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A vajat keverjük össze egy fakanállal, az összetört banánt egy nagy keverőtálban. Adagoljuk hozzá a cukrot, a kakaóport, a vaníliát és a felvert tojást. Ezután megszórjuk sóval és szódabikarbónával, majd utoljára belekeverjük a lisztet. Beleöntjük a masszát egy kivajazott őzgerincformába vagy kuglóf sütőbe és egy órán át sütjük. Fogyasztás előtt várjuk meg, míg kihűl.

Még két csokis finomságért kattints a következő oldalra!

Fotó:123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!