Kacsamájjal töltött csirke sárgarépával

Ha még különlegesebbé szeretnénk tennie gy ételt, akkor készítsünk hozzá saját fűszerkeveréket.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    4 fél bőrös csirkemell
  • 20 dkg kacsamáj

A körethez

  • 40 dkg sárgarépa
  • 1 ek sózott kapribogyó
  • 2 ek olívaolaj

A fűszerhez

  • 1 kk majoranna
  • 1 kk reszelt szerecsendió
  • 1 k gyömbérpor
  • 1 kk currypor
  • 1/2 kk őrölt fehérbors
  • 1 kk tengeri só

Elkészítés

A csirkemellet hosszában szúrjuk fel. A kacsamájat vágjuk apró kockákra és ízlés szerint keverjünk hozzá a fűszerkeverékből. Töltsük habzsákba és töltsük bele a csirkébe, amit kívülről dörzsöljünk be a fűszerkeverékkel. A nyílást tűzzük össze egy fogvájóval, és tegyük tepsibe. 180 fokos sütőben, kb. 25-30 perc alatt süssük meg. Közben tisztítsuk meg a répát, vágjuk karikákra, majd az olívaolajon, fedő alatt pároljuk meg. 10 perc alatt adjuk hozzá a kapribogyókat, majd húzzuk le a tűzről. A répa mellé salátát is kínálhatunk.

Ezt is ajánljuk: Gyors és egyszerű palacsinta

Oldalak

Sztárok
Az 59 éves színésznőt nemcsak a nagysikerű szuperhősfilmben (és folytatásaiban) láthattuk: játszott az Aranyszem című James Bond-filmben, sőt az Elrabolva-sorozatban is ő formálta meg Liam Neeson (ex...
Lifestyle
Ha eddig úgy gondoltad, hogy csak a "későn érek haza, dolgozom", vagy épp a "barátokkal leszek egész este" duma a leggyakoribb azoknál, akik megcsalják párjukat, házastársukat, akkor tévedtél.