Juhtúrós sztrapacska - Nem lehet nem szeretni
A juhtúrós strapacska egy klasszikus finomság, amelyet kisebbek és nagyobbak egyaránt szeretnek. Szívesen elkészítenéd, de nem tudod, hogyan kell? Máris eláruljuk!
Hozzávalók
- 60 dkg burgonya
- 30 dkg liszt
- 15 dkg juhtúró
- 10 dkg füstölt szalonna
- 6 dkg zsír
- só
Elkészítés
A burgonyát reszeljük le, adjuk hozzá a lisztet, a zsírt és a sót, majd gyúrjuk tésztává. Forró vízbe szaggassunk belőle galuskát és főzzük ki. A felkockázott szalonnát pirítsuk meg, majd szedjük ki a serpenyőből, zsírjába pedig forgassuk bele a galuskát. Keverjük el, szórjuk rá a morzsolt juhtúrót és a megsült szalonnát. Azonnal tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!