Joghurttorta sütés nélkül: könnyed és gyors finomság kezdőknek
Mutatjuk a receptet.
Hozzávalók
- 150 g édes zabos keksz
- 10 dkg vaj
- 600 ml natúr joghurt
- 200 g cukor
- 40 g zselatinfix
- 350 ml habtejszín
- 1 gránátalma
Elkészítés
A kekszet zúzzuk porrá egy turmixgép segítségével, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat. A masszát egyengessük a tortaformánk aljába és alaposan nyomkodjuk le. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a cukrot és a zselatinfixet és dolgozzuk el egyenletesen benne a szilárd hozzávalókat. A kész habba óvatosan forgassuk bele a joghurtot, majd öntsük a kekszes alapunkra. 2 órát hagyjuk pihenni a hűtőben. A gránátalma magjait tegyük mozsárba, majd nyomkodjuk ki a levét. Az egészben maradt gránátalma magokkal keverjük el az összezúzottakat és a levet, majd csorgassuk rá az összeállt tortánk tetejére.