Lisztmentes Bounty szelet: vastag csokiréteg és rengeteg kókusz
Ilyen melegben ki akarja beindítani a sütőt? Senki, épp ezért hoztuk el ezt a receptet, ami könnyű és mennyei.
Hozzávalók
- 3 csésze kókuszreszelék
- 1 csésze olvasztott kókuszvaj
- ¼ csésze olvasztott kókuszolaj
- 1 ek vanília-kivonat
- 2 ek juharszirup
A mázhoz
- 1 csésze csokoládéchips
- 4 ek kókuszolaj
Elkészítés
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg egy kis kókuszolajjal. Egy tálban keverjük el a többi hozzávalót: a kókuszreszeléket, a kókuszvajat, a kókuszolajat, a vaníliát és a juharszirupot. Az így kapott masszát kaparjuk bele a tepsibe és nyomkodjuk le, hogy egyenletes legyen a tészta. Mikrohullámú sütőben olvasszuk fel a csokoládéchipset a kókuszolajjal, keverjük el, majd ezt az öntetet öntsük egyenletesen a kókuszos tésztára. A tetejére díszítésképp szórhatunk egy kis kókuszreszeléket, majd tegyük másfél órára hűtőbe, hogy megdermedjen.