Joghurtos tökfőzelék rántott szűzérmével: olyan finom, hogy repetázni is fogsz belőle!

A szűzérme nélkül kitűnő választás a böjti időszakra.

Exkluzív receptek Topár Gábortól

Van, aki hosszú csipeszekkel hajómakettet épít üvegpalackokba, más bélyeget gyűjt és albumokba rendez, vagy azon munkálkodik, hogy minél gyorsabban minél messzebb tudjon futni - én meg főzni szeretek. A főzés kikapcsol: már a felkészülés és a tájékozódás is szórakoztat, ráadásul éhen sem maradok, ami tiszta haszon. Örömmel osztom meg a jól sikerült receptjeimet, a sikertelenekről pedig mélyen hallgatok.

„Az ínyencség az ember kizárólagos kiváltsága.”
Jean Anthelme Brillat-Savarin

Joghurtos tökfőzelék

Hozzávalók:

  • 2 szál újhagyma
  • 1 ek vaj
  • 500 g gyalult tök
  • 1 csokor kapor
  • ecet
  • 3 ek görög joghurt
  • 1 tk keményítő
  • só, bors

A menzai tökfőzeléket nem igazán szerettem, az ebédpénzt inkább a gimnázium melletti lakótelepen vertem el pizzára meg mikrózott, csalamádés hamburgerre a Pizzás Lacinál. Laci már visszavonult, eladta a boltot, én réges-rég leérettségiztem, és már a tökfőzeléket is bírom.

Elkészítés:

Két szál újhagymát dinszteltem felaprítva egy evőkanálnyi vajon, majd ment hozzá a fél kiló gyalult tök. Kevertem, só, bors, majd lefedve hagytam párolódni, amíg finomra vágtam egy csokor kaprot. Ránéztem a tökre, egy kicsit kevés leve volt, így öntöttem rá néhány evőkanálnyi vizet. Hozzákevertem a kaport meg egy teáskanálnyi ecetet, majd három evőkanál görög joghurttal és 1 teáskanál keményítővel behabartam.
Kész!
Rántott szűzérmével tálaltam.

További két főzelék receptért lapozz!

Fotó: Topár Gábor

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!