Joghurtos-áfonyás jégkrém házilag – ha betelt a pohár a kánikulával

Az egészséges hűsítő cukor nélkül, mézzel készül.
Joghurtos-áfonyás jégkrém
Hozzávalók:
- 20 dkg áfonya
- 200 g görög joghurt
- 2 ek méz
Elkészítés:
Az áfonya szárát leszedjük, majd megmossuk és hagyjuk lecsöpögni. A gyümölcsöt ezután összeturmixoljuk a görög joghurttal és a mézzel, majd jégkrémformákba öntjük. Ha nincs otthon „fagyis szettünk”, kisméretű műanyag poharakat is használhatunk. A poharas verziónál pálcikát szúrunk a jégrém közepébe, és így tesszük a mélyhűtőbe. 4-5 óra fagyos pihenés után már nyalhatjuk is a finom házi jégkrémünket, amit áfonyaszemekkel és mentával is díszíthetünk.



























