Klasszikus, egyszerű jégkrém szendvics: mindenkinek jót tesz

Mutatjuk a receptet, nem lehet elrontani.
Hozzávalók
- 113 g sótlan vaj (olvasztott)
- 100 g cukor
- 1 "L"-es méretű tojás
- 1 tk vanília kivonat
- fél tk só
- 64 g finomliszt
- 30 g cukrozatlan kakaópor
- 1 l vanília fagylalt (vagy más íz)
Jégkrém szendvics: elkészítés
1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és vajazzunk, illetve sütőpapírral béleljünk ki egy 15x10-es tepsit.
2. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a cukrot és az olvasztott vajat, adjuk hozzá a tojást, a vanília kivonatot és a sót, majd az egészet ismét dolgozzuk össze. Jöhet bele a liszt és a kakaópor, és keverjük simára az egész masszát.
3. Töltsük a masszát a tepsibe és süssük kb. 10-12 percig, majd kivétel után hagyjuk teljesen kihűlni a tésztát.
4. Óvatosan emeljük ki a tésztát a tepsiből egy "munkaterületre", hogy tudjunk majd vele könnyen dolgozni (érdemes a sütőpapírt hosszabbra/magasabbra hagyni a tepsiben, hogy azt megfogva ki tudjuk emelni a piskótát). Egy recés (vagy kenyérvágó) késsel vágjuk félbe a piskótát, egyik felére oszlassuk el a fagyit (mintha rendes szendvicset készítenénk), majd a másik fél piskótát (teteje lesz) helyezzük rá, tegyük kb. 2 órára hűtőbe az egészet.
5. Tálalás előtt vágjuk fel tejszelet méretű szendvicsekre és azonnal fogyaszthatjuk.