Recept

Klasszikus, egyszerű jégkrém szendvics: mindenkinek jót tesz

Mutatjuk a receptet, nem lehet elrontani.

Hozzávalók

  • 113 g sótlan vaj (olvasztott)
  • 100 g cukor
  • 1 "L"-es méretű tojás
  • 1 tk vanília kivonat
  • fél tk só
  • 64 g finomliszt
  • 30 g cukrozatlan kakaópor
  • 1 l vanília fagylalt (vagy más íz)

Jégkrém szendvics: elkészítés

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és vajazzunk, illetve sütőpapírral béleljünk ki egy 15x10-es tepsit.

2. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a cukrot és az olvasztott vajat, adjuk hozzá a tojást, a vanília kivonatot és a sót, majd az egészet ismét dolgozzuk össze. Jöhet bele a liszt és a kakaópor, és keverjük simára az egész masszát.

3. Töltsük a masszát a tepsibe és süssük kb. 10-12 percig, majd kivétel után hagyjuk teljesen kihűlni a tésztát.

4. Óvatosan emeljük ki a tésztát a tepsiből egy "munkaterületre", hogy tudjunk majd vele könnyen dolgozni (érdemes a sütőpapírt hosszabbra/magasabbra hagyni a tepsiben, hogy azt megfogva ki tudjuk emelni a piskótát). Egy recés (vagy kenyérvágó) késsel vágjuk félbe a piskótát, egyik felére oszlassuk el a fagyit (mintha rendes szendvicset készítenénk), majd a másik fél piskótát (teteje lesz) helyezzük rá, tegyük kb. 2 órára hűtőbe az egészet.

5. Tálalás előtt vágjuk fel tejszelet méretű szendvicsekre és azonnal fogyaszthatjuk.

Lapozz a krémes puffancs és a bostoni torta receptjéért is!

Fotó: Theunlockr.com

Oldalak

Recept
Lifestyle
Az internetes bűnözők meg tudják lovagolni a különböző csaláshullámokat, hogy be tudjanak húzni a csőbe. Még egy OTP-s bankleállásnál is fokozottan oda kell figyelnünk.
Lifestyle
A Fővárosi Állat- és Növénykert április 19. és 21. között rendezi meg a Föld Fesztivált, amelyen látványetetésekkel, állatbemutatókkal, állattréningekkel és kézművesprogramokkal várják a látogatókat...
Utazás
Három autó, egy gyalogos: meg tudod határozni az áthaladás pontos sorrendjét?