Profi eszközök, melyek megkönnyítik az életet a konyhában

A következőkben olyan konyhai eszközöket mutatunk, melyek használatával olyan profik lehetünk, mint Jamie Oliver.

Jamie Oliver a konyhánkban

Jamie Oliver a prémium receptek szinonimája, neve ma már egyet jelent a főzéssel. A világhírű séf versenyez a legnagyobb sztárok népszerűségével, szimpatikus megjelenése miatt számos háztartás szívébe belopta magát. Szerethetősége többek között hitvallásában rejlik, miszerint az elsőrangú élelmiszer alapja az egészséges étkezésnek. A tökéletes végeredményhez persze a kiváló alapanyagokon kívül kifogástalan felszerelések is szükségesek. A konyhai eszközök közül a kések kerülnek legtöbbször a kezünkbe, így nem árt tudnunk, hogy melyik fajtát pontosan mire használjuk. A következőkben tisztázzuk az egyes típusok funkcióit.

1. Hámozókés

A hámozókés kicsi és erős acélpengével rendelkezik, így tökéletesen alkalmas kisebb gyümölcsök, illetve zöldségek előkészítésére, darabolására, szeletelérésére. Az ujjtámasz hozzájárul az optimális biztonsághoz, a markolat és nyél pedig kényelmes fogást biztosít.

2. Univerzális kés

Az univerzális kés közepesen hosszú, kemény acélpengéje miatt alkalmas zöldségek darabolására, valamint húsok csontozására is. Sokoldalú, precíz és szintén nagyon kényelmes a használata. Tökéletes eszköz a mindennapokra.

3. Húsvágó kés

Sült húsok (csirke, sonka, bárányláb) darabolására vagy szeletelésére alkalmas. Az éles penge elvégzi helyettünk a nehéz munkát, hogy a végeredmény kifogástalan legyen.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotók: Jamieoliver.com, Instagram/jamieoliver

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!